De gloeilamp raakt uit de gratie

Eindelijk goed nieuws: de gloeilamp gaat verbannen worden per 2012! 🙂 Jammer voor sommigen die expliciet wensen om een gloeilamp in te zetten, maar een mooi moment voor de technologische ontwikkelingen en natuurlijk het milieu. Sterker nog: dit jaar (2009) verdwijnen de 100Watt gloeilampen nog van de schappen! 🙂

Zeker als je kijk hoe de efficientie van een gloeilamp bedroevend laag is ten opzichte van een LED-lamp danwel spaarlamp, dan pas merk je de grote vooruitgang die geboekt is!

Ikzelf heb in mijn hal 3 LED-lampen hangen die ruimschoots goed verlichten met een prettige sfeervolle gloed. En maar in totaal ca. 6 Watt verbruiken, in plaats van de 3x 35 Watt die er in kunnen. Een besparing van 99Watt op 1 ruimte/vertrek! Natuurlijk zullen de LED-verlichting nog verbeteren, niet elke LED-lamp is geschikt voor een gezellige verlichting danwel toepassing in en rond huis. Goed informeren en kijken naar de LED-lamp is wel aan te raden, om teleurstellingen te voorkomen! Mijn tot op heden positieve ervaring qua lichtkleur/warmte van LED-verlichting is van CALEX, maar er zijn ongetwijfeld nog veel meer fabrikanten die bruikbare lampen produceren op basis van LED-technieken. En met een hoge efficientie worden de LED-lampen amper handwarm !

Dus nu met zijn allen maar : “aan de LED”  😉

Bron: Volkskrant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.