Energie wordt duurder

Vandaag gespot op Teletekst: energie wordt duurder en gaat naar verwachting het nederlands huishouden zo’n 110 euro meer kosten.

Mocht je voldoende zonnestroompanelen hebben en als het ware een ‘negatief verbruik’ hebben dan is dat goed nieuws: je krijgt door de stijgende elektriciteitsprijs meer terug voor je duurzame elektriciteit!

Mocht je in je woning nog niets hebben gedaan aan energiebesparingen en/of duurzame energie dan rest je niets anders dan lijdzaam de knip te trekken en weer een deel van je inkomen te zien verdampen…

 

Update 10 april 2011:

Nuon heeft zijn prijzen al bekend gemaakt: gasprijs +16%

 

2 thoughts on “Energie wordt duurder

 1. Henk Daalder Duurzame Brabanders

  Er zijn wel degelijk alternatieven, er is meer duurzame energie dan zonnestroom van je eigen dak. Ook als je een woning huurt.
  Je kunt lid worden van een coöperatie.
  Kan met de hele buurt, maar ook landelijk.
  Die coöperatie bouwt een windmolen of een heel windpark, en daar heb je dan een stukje van een molen, die levert jouw duurzame stroom.

  Je hoeft er niet veel van te weten of voor te doen, gewoon lid worden.
  Meewerken in de coöperatie versnelt het duurzamer worden natuurlijk enorm.
  Uiteindelijk investeer je ca 3000 EUR om je gezin duurzame stroom te geven.

 2. Niels Post author

  @Henk: Goede aanvulling die ik per abuis over het hoofd gezien heb! Duurzame energie cooperaties zoals o.a. Windvogel kunnen met steun van hun leden technieken als windmolens (individueel danwel in windmolenparken) oprichten. Ook via de ‘zelflevering’ kunnen de leden direct profiteren van duurzame energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.