RTL7: Afrekenen met olie

Maandag 23 mei a.s. komt op RTL7 een uitzending over olie.

In de teaser komt even vluchtig de opmerking voorbij van olie voor plastic en brandstof. Maar olie is (helaas) ook een essentieel onderdeel in de voedselketen van de mensheid. Denk daarbij aan pesticiden, kunstmest, insecticiden: allemaal essentieel om aan de wens van de consument te blijven voldoen.

Met het uitputten van de fossiele brandstoffen is het niet langer meer verantwoord (zowel in energetisch als sociaal opzicht) om verkwistend met deze schaarse fossielen om te gaan. Het knijpend tekort zal dus een aanmerkelijk invloed gaan krijgen in o.a. ieders portemonnee.

Ik kan iedereen aanraden deze uitzendingen (maar er zijn nog veel meer interessante en wetenschappelijk onderbouwde documentaires te zien) met veel aandacht te volgen!

Uitzending RTL Z: ‘Afrekenen met olie’, aflevering 1, maandag 23 mei, 14.20 uur. (Herhalingen op dinsdag 24 mei om 16.20 uur, woensdag 25 mei 9.20 uur, donderdag 26 mei 11.20 uur, vrijdag 27 mei 12.20 uur)

Link naar het eerste programmadeel van RTL7

One thought on “RTL7: Afrekenen met olie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.