Juli 2011, nat en somber

Onder genot van een goede film/documentaire (Zeitgeist, als je geïnteresseerd mocht zijn) zojuist de maandstanden genoteerd. Tja. Piet Paulusma weet het, weerman Reinier weet het, heel Nederland weet het: het is bar en boos slecht weer voor een zomermaand.

Vannacht worden de standen van de PV_monitor geupload naar Sonnenertrag (dit gebeurt al sinds ongeveer 20 juli j.l.). Ik moet even een notitie maken dat ik de juiste maandstand noteer in de Sonnenertrag database, aangezien maar 1/3 gemeten is. Vanaf augustus een mooi moment om te zien hoe de afwijking is tussen gemeten waarden met Arduino en de nauwkeurige digitale kWh-meter. Voor juli is er 198,26 kWh gegenereerd (genormaliseerd: 115,94 kWh/kWp)

Gasverbruik is nog steeds nul. Of in elk geval: de warmte in het vat is voldoende om koude en bewolkte dagen alsnog op temperatuur te houden (20 graden C in dew oonkamer/keuken).

Voor transport kan ik trots zijn: lekker ruim 500 km woon-werkverkeer gefietst (aangevuld met trein).  Totaal zo’n 1.500 km woon-werkverkeer vanaf mei getrapt en ongeveer 370 kg aan CO2 uitstoot voorkomen (evenals ca. 126 liter brandstof niet getankt…)

One thought on “Juli 2011, nat en somber

  1. Wim

    De Zeitgeist is inderdaad een interessante documentaire. Ze komen alleen op uit op idiote oplossingen. Bij OliNo is er weer discussie.

    Ik zat hier in juli op 22° met de CV op 0°, maar wel kosten voor douchen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.