Nauwkeurigheid Arduino solar-monitor

Mijn Arduino Duemillenove

Nu e.e.a. volautomatisch gemonitord wordt, houdt ik toch nog handmatig de meterstanden bij van zowel gas, water als elektriciteit en zonnestroompanelen.

Nu de eerste dagen van augustus voorbij zijn heb ik even gekeken wat ik vanaf begin augustus tot vrijdag 5 augustus gemeten heb op mijn digitale kWh-meter en wat de Arduino solar-monitor gemeten heeft.

digitale kWh-meter (class 1): 40,61 kWh

Arduino solar-monitor met ZonPHP: 9,9 (1 aug) + 10,54 (2 aug) + 3,35 (3 aug) + 9,46 (4 aug) + 6,32 (5 aug) = 39,57 kWh

Een verschil van 1,04 kWh tussen beide meters.

Ik verwacht dat er door de huidige aansluiting van de S0-signalen naar de Arduino nog wat storing opgepikt wordt die een belangrijk deel van deze afwijking veroorzaakt. Oplossing in de vorm van een weerstand (ca 3k3 Ohm) en een kleine condensator zou deze stoorsignalen kunnen elimineren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.