Provinciale subsidie: limburgse zonnepanelen subsidie

De Limburgse Energie Subsidie, die is niet meer mogelijk in mijn gemeente (helaas!). Wel is er via provincie Limburg alsnog subsidie voor zonnestroompanelen te verkrijgen (zolang het budget nog niet vergeven is (het subsidieplafond voor 2011 bedraagt € 1,4 miljoen): de Limburgse Zonnepanelen Subsidie. Deze regeling is van 1 januari 2011 t/m 31 december 2011 beschikbaar voor burgers woonachtig in Limburg. Waaronder ik dus 🙂

Mijn aanvraag heb ik begin juli 2011 ingediend, en binnen een week toegewezen (gereserveerd) gekregen (voor het maximale budget per huishouden, te weten €1.000). En vandaag, 29 augustus, is per post de betreffende formulieren retour gestuurd voor uitbetaling door de provincie.

Wil je zelf als Limburger ook mee doen met deze provinciale stimulering? Surf dan snel naar de website van de provincie en vraag aan! Ga wat mij betreft voor zo groot mogelijk te installeren zonnepanelen-installatie, zodat je maximaal de stimulering kan benutten. En, mark my words, je krijgt er geheid een hele leuke hobby bij!

De details van de regeling

One thought on “Provinciale subsidie: limburgse zonnepanelen subsidie

  1. Niels

    Er is nog 500.000 euro beschikbaar. Dus 500 huishoudens kunnen nog maximaal 1000 euro subsidie (max 30% van de totale aanschafprijs) krijgen. De aanvraagprocedure is heel simpel, dus wat let je? Scheelt toch al gauw 2-4 jaar terugverdientijd!
    Dankzij de info van Duurzaam Roermond: http://duurzaamroermond.nl/blog/?p=1763

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.