Schuin dak opgemeten

Om de 9 panelen (190Wp STC) te herplaatsen, heb ik vandaag even rustig de breedte opgemeten. Op het pannendak (pal zuid) is onder de uitbouw/dakkapel reeds voldoende plaats om 6 Suntech/MSK panelen in portrait stand (rechtopstaand) te plaatsen.

In totaal heb ik 620 cm tot de beschikking (breedte), en hoogte is snel gemeten 150 cm.

Rekening houdend met ca 1-1,5 cm ruimte tussen de panelen (voor montage van de klemmen) kom ik mooi uit. Nu nog zoeken waar ik de andere 3 panelen ga plaatsen, aangezien er 1700 Wp op de Sunnyboy omvormer past (mits in hetzelfde dakvlak/orientatie/hellingshoek).

Ik hoop de panelen met het systeem van Clickfit te gaan bevestigen, dan zijn ze zeker bestand tegen een flinke storm. Uit voorzorg opteer ik voor in hoogte verstelbare haken om een eventueel verval te kunnen corrigeren.  Als deze 6 panelen zijn aangesloten, dan ligt er 3120 + 1040 = 4120 Wp STC vermogen op mijn woning. Goed voor een spreekwoordelijk gierende ferraris-meter (draaischijfmeter) 😉

Hoe ik de monitoring van deze set(s) ga doen, daar zal ik nog over nadenken (weer een Arduino bouwen + programmeren, in gezamenlijke database laten schrijven etc.) Als er iemand ondertussen scherpe prijzen voor ClickFit heeft (montage op pannendak), dan weet je mij te vinden 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.