NXP te Nijmegen zoekt de zon op

Zojuist gelezen op de “Gelderlander” website: “Nijmegen is in de slag met een Aziatisch concern dat zonnecellen en zonnecollectoren ontwikkelt en maakt. Een van opties is een vestiging in een van de vrijkomende productiehallen van chipproducent NXP op de Novio Tech Campus op Winkelsteeg. Die zijn bijzonder geschikt voor het maken van zonnecellen omdat het clean-rooms zijn, stofvrij dus. Precies de omgeving waar deze productie het best gedijt. Bovendien zou het een ideale overstapmogelijkheid bieden aan NXP-medewerkers die op termijn ontslagen worden.

Het Aziatisch bedrijf oriënteert zich op een vestiging in Europa. Vanuit Den Haag is, na enige druk van het stadsbestuur, Nijmegen als potentiële vestigingsplaats in beeld gebracht.”

Super toch? Naast Solland Solar dadelijk nog NXP/voormalig Philips wat een vinger in de pap gaat krijgen op de wereldwijde PV-markt? Nu nog stickers “Made in Holland” op de panelen, en we kunnen regionaal profiteren van een toename van werk, meer banen op de arbeidsmarkt, en verduurzaming van de samenleving!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.