Clickfit materiaal binnen

Vandaag (ja ja, op zondag) de Clickfit materialen ontvangen. Keurig zoals afgestemd was: 1 set voor 6 panelen in portret-stand op zuid-zijde, 1 set voor 3 panelen in portret-stand op west.

Met een beetje geluk kan ik over 2 weken er mee aan de slag, en draait er in totaal: 3120 + 1140 + 570 = 4.830 Wp STC-vermogen op mijn woning.

Op de foto’s zie je de aluminium rails waarop de panelen geplaatst worden. Op de andere foto zie je de verstelbare dakhaak, die over de dakpan en panlat grijpt. En de aanvullende zaken als eindklemmen (aan begin en eind van de rails) en de klemplaatjes tussen de panelen.

Uiteraard gaan de individuele sets ook nog gemonitord worden met ZonPHP en de Arduino microcontroller! Wordt duurzaam vervolgd, zo op de vooravond waarop Maxime Verhagen (CDA) zijn ‘Green Deal’ bekend gaat maken. Dat komt dus maandagavond. En ik vrees met vreze dat die ‘Green Deal’ nauwelijks verrassend, vooruitstrevend, innovatief, en stimulerend gaat werken…

Maar Maxime… maak me gek en verras mij (en vele duurzame burgers) eens….

😉

2 thoughts on “Clickfit materiaal binnen

  1. Wim

    De SDE is nu al marginaal. Symbool politiek noem ik dat. Ik ben benieuwd naar de “Green Deal” vanavond. Maar ben altijd in voor een verrassing!
    Voorspelling van Wim:” Geen subsidies meer voor wind en zon maar geld in onderzoek stoppen. Tijdens onderzoek energieverbuik pappen en nathouden met kolen en kern”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.