Terugblik zonnepanelen maart 2009

In maart zou het tij keren: de zon komt hoe langer hoe beter achter de wolken vandaan…. Helaas was het nog fiks koud bij perioden, en echte zon had ik hier in Noord-Limburg pas in de laatste week van maart.

In elk geval produceerden mijn panelen weer een 126,35 kWh aan duurzame groene energie (genormeerd: 73,88 kWh/kWp).

Bijgaand de nauwkeurig bijgehouden maand-grafieken die ik op Sonnenertrag registreer. Opmerking (nogmaals, maar dat terzijde): met ingang van januari 2009 heb ik elke string aan panelen gekoppeld aan een geijkte ferrarismeter (enkel-fase). Eerdere metingen zijn met een digitale Brennenstuhl PM-230 gebeurd en kunnen (aannemelijk) afwijken zoals door Kassa! eens getest is in samenwerking met Hardware.Info.

One thought on “Terugblik zonnepanelen maart 2009

  1. Minse

    Mooie opbrengst, zelfs ietsje betere opbrengst dan bij Amsterdam in de buurt. Zelf kom ik op 71,7 Kwh/kwp uit bij een installatie van 1750 Wp.
    Groet, Minse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.