PVOUTPUT.ORG ondersteund weerstation

Het is finds korte tijd mogelijk om ook de temperatuur in de grafieken/statistieken van een zonnestroominstallatie bij te sluiten. Dit maakt het mooi om in de historie te zien hoe een koude (heldere) winterdag flinke vermogens weet te ontluiken uit de zonnepanelen, maar ook bij langdurige warmte (zomer) mogelijke invloeden hiervan terug te zien.

Hoe je deze functie kan toevoegen in je PVOUTPUT account, is hier te lezen…

Stappenplan

Surf vanaf je computer naar pvoutput.org en meld je aan met je eigen account-naam en geldig wachtwoord.

Selecteer de installatie die je hierin hebt geregistreerd. De configuratiegegevens worden getoond (installatie-naam, update interval, etcetera).

Onderin het scherm kun je de upload voor het weer toevoegen. Het zoeken van een weerstation in de buurt is met google goed te doen. Na het opslaan van de instelling wordt in de data ook de temperatuur weergegeven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.