Beschaduwing Kingsun installatie

De grootste installatie op mijn woning (12 panelen van Kingsun, totaal 3120 Wp) is door de opstelling gehinderd door slagschaduw.

Uiteraard gaat het systeem met het klimmen van de zon steeds beter presteren. Vandaag zag ik zelfs ruim 1.400 Watt eruit komen. Om te zien wanneer we ‘schaduwvrij’ zijn heb ik zojuist (13.30u) de ladder beklommen en gekeken. En wat blijkt: de opstelling in landscape formaat heeft nog de onderste 2 rijen/cellen bedekt met schaduw. Ik schat zo in dat eind februari het systeem daadwerkelijk kan gaan produceren. Ik hou jullie op de hoogte!

3 thoughts on “Beschaduwing Kingsun installatie

  1. Niels

    @Martin: het wordt gewoon wennen aan de nieuwe installatie met Kingsun panelen. Hoogste waarden in vermogen tot nu toe is eigenlijk alleen gespot in de 1e of 2e dag van installatie: rond de 2000 Watt. Maar dat was medio september dus het na-seizoen. Ben erg benieuwd hoe de combinatie (Sungrow + Kingsun) hun werk doen in het hoogseizoen 😛
    Het schept moed dat elke dag de pieken hoger worden 🙂 Helaas komende dagen voorspelt het KNMI niet zoveel zonnige dagen 🙁

  2. Pingback: [Renewable Energy: NOW!] Update on partial shading effects | Renewable Energy: NOW!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.