De permacultuurtuin

Mijn moestuintje

Mijn moestuintje

Voorjaar is weer bezig en tja.. de afgelopen maanden heb ik helaas te weinig aandacht aan de groentetuin/moestuin besteed. Tijd om dat deze zondagmiddag eens op te pakken. Want er moet wel eerste gezaaid worden voor je over een aantal weken kan oogsten en smullen 🙂

Het mengsel van cacaodoppen lag nog 1-2 cm op de bovenlaag, en ik heb even met een klein hand-harkje maar de toplaag een beetje los gewoeld. Geen idee of dat goed is, maar   het is erg lastig zaaien op een harde ondergrond. De weinige sprietjes onkruid heb ik in no-time kunnen plukken. Bizar eigenlijk dat het zo weinig de kop opsteekt.

Intussen maar alvast wat tomaat, radijs, spinazie en bosui gezaaid. En ik hoop dat de aardbeiplanten ook weer goed aanslaan. Die hebben afgelopen zomer zeer veel en constant lekkere aardbeien opgeleverd 🙂 De laatste prei die zal komende weken wel opgaan bij het roerbakken/wokken.

In een verlaten hoekje van de moestuin nog wat ander zaaisel geplant, om maar genoeg bijen aan te trekken. Want zonder bestuiving, ook geen vruchten 🙂 Het bijenhotel staat hier ook nog steeds onaangeroerd op het zuiden opgesteld, en ik ben benieuwd wanneer daar leven in de brouwerij komt.

De vruchtenbomen (ik heb hier een peer-, pruim- en appelboom) heb ik even wat extra voeding gegeven uit een zak ekologische meststoffen. Het komposteervat is even omgezet, zodat ik hoop dat het proces daarin ook weer goed op gang komt. Wel leuk om te zien hoeveel damp er nu reeds uit komt bij het omzetten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.