Beschaduwing Jiangsu Kingsun panelen 25 maart

Op zo’n zonovergoten dag weer een mooi moment om de Kingsun panelen te bestuderen op de schaduwslag. Zou de ‘donkere’ vloek nu eindelijk van de zonnestroompanelen zijn verdwenen? Of wordt mijn installatie nog immer hierdoor geknepen op de mogelijke prestaties? We gaan het zien…

De zomertijd is overigens ingegaan, dus het tijdstip van de foto’s is voor alle duidelijkheid rond 12.45u zomertijd gemaakt.

En momenteel snort er totaal 3.300 Watt (en stijgend) aan duurzame energie van de zonnestroompanelen naar (grotendeels) het lichtnet. De lokale revolutie is gestart 😉 zeker als over enkele dagen ook de laatste (achterste) rij volledig onbeschaduwd is 🙂

 

3 thoughts on “Beschaduwing Jiangsu Kingsun panelen 25 maart

 1. Harry M.

  Ik begrijp je zorgen Niels. Maar als je blijkbaar toch zo makkelijk het dak op kan, zou je ze ook twee keer per jaar kunnen verstellen. In april steiler, in oktober platter om schaduw te voorkomen.

 2. Niels Thijssen Post author

  Het is vooral om te zien wanneer de slagschaduw begint en weer verdwijnt. Want met diffuus licht omstandigheden valt het allemaal mee. Bij directe instraling echter, is de schaduw genadeloos.

  Uiteindelijk willen we allemaal een 2-assige solar-tracker in de tuin, maar dat schept weer andere problemen: onderhoud, stormbestendigheid etc.
  Voor het najaar heb ik met name de 6 Suntech STP190 panelen op het zuiden staan onder een steile hellingshoek (ca. 50 graden) om de zwakke winterzon alsnog te benutten.

 3. sander

  schaduw is en blijft vervelend
  hier ook nog last van die k$#%e bomen van de buren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.