Limburgse stimulering zonnepanelen is op…

Wie het langst wacht op laagste prijzen en toch subsidie/stimulering is dit keer de pineut: de Provincie Limburg heeft op hun website laten weten dat de subsidieregeling zonnestroompanelen nu geheel verbruikt is.

De pot is leeg: mensen die toch nog hadden gehoopt op enige bijdrage vanuit de provincie, zullen helaas toch echt zelf alles moeten betalen.

De 1,5 miljoen euro vanuit de provincie is dus totaal ingezet op de particuliere woningbezitters.

Met een minimum subsidie van 500 euro en een maximum subsidie van 1000 euro betekend dat er tussen de 1.500 en 3.000 woningen een aantal zonnestroompanelen heeft geplaatst. Nu hopen op een duurzaam vervolg, maar met de sterk gedaalde prijzen voor zonnepanelen, is eigenlijk een subsidie niet meer noodzakelijk. Net zo noodzakelijk als de fossiele energie helaas nog steeds flinke gelden ontvangt 🙁

 

4 thoughts on “Limburgse stimulering zonnepanelen is op…

 1. Floris

  Voor ons project van Transitie Roermond hebben we contact met de provincie. Er komt een vervolg vanaf mei met ook 1000 euro subsidiemogelijkheid voor woningeigenaren. En wellicht ook een leenmogelijkheid.

 2. Jeroen Haringman

  Weet je of er iets van een vervolgtraject komt? Waarmee ik dus bedoel of ook daadwerkelijk gecontroleerd wordt of er zonnestroompanelen geplaatst zijn?

 3. Niels Thijssen

  Zover ik weet zou de Provincie inderdaad controles uit moeten voeren, maar of ze dat doen is vers 2.
  Ik moet ze nog langs zien komen…
  Vervolgtraject qua stimulering/subsidie zijn er wel, maar ja… pas als e.e.a. officieel is en vaststaat (voor zolang dat gaat in Nederland 😉 ) zal ik daar ook melding van maken! I’ll keep you all posted! 🙂

 4. polderknaap

  De huurders zijn blijkbaar weer eens de pineut met duizend Euri misgelopen lucratieve inkomsten.

  Nu is dat overal zo, maar in Duitsland kun je dan tenminste nog een renderend aandeel in een collectieve installatie nemen (die optimaal en hoog-kwalitatief wordt uitgevoerd). En daar geen salderingsgez**k. Gewoon, Einspeise Vergütug verplicht uit te betalen door de netbeheerder, en basta. Kun je rendement van 7% halen, ook als huurder.

  Volslagen illusie in Nederland, zelfs bij de lagere overheden (omdat die geen r**t hebben te vertellen over onze ranzige energie wetgeving).

  Als ik Limbabwiaans machthebber was zou ik eerst maar eens cadeautjes aan huurders gaan uitdelen door alle appartementen complexen verplicht te laten isoleren. Die PV-subsidie waanzin voor eigenaren die toch al vele voordelen hebben moet nu maar eens afgelopen wezen. Voor 1.000 Euri koop je minstens 3-4 goede panelen. Die heeeeel lang meegaan…

  Daarvoor in de plaats uiteraard een vast invoedingstarief, zodat ook collectieven eindelijk eens vet van bil kunnen gaan waarin IEDEREEN kan en mag participeren.

  Anders blijven de huurders de sjakie, en dat moet afgelopen wezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.