ZPV demo paneel opgehaald

De demonstratiepanelen & marktvulling (met gadgets en diverse folders) zijn zojuist door naamgenoot Niels opgehaald voor inzet op andere braderieen en bijeenkomsten. Na afloop van Gennep On Wheels heb ik het 190Wp zonnepaneel opgesteld op mijn erf, en met de OK4-omvormer aangesloten op de bijbehorende ferraris-meter. Een mooi moment om even te kijken wat de produktie van het demonstratiepaneel is (geweest) sinds de proefopstelling in mijn tuin, zeker na de afgelopen Solar Days die in noord-limburg aardig verregend en bewolkt in het weekend voorbij trokken…

En het verbaast me dat er toch aardig wat produktie gemaakt is! Overigens, de orientatie is naar het zuiden gericht, met hellingshoek (geschat) van ca. 25 graden. Schaduwvrij, nagenoeg de hele dag (ik zeg nagenoeg, want mogelijk kan een klein takje/stokje van de boom/tuin ernaast nog eens tijdelijk een slagschaduwtje werpen die vrij snel verdwijnt).

Op 16 april bedroeg de stand van de ferraris-meter: 2.829,1 kWh
Op 7 mei bedroeg de stand reeds: 2.823,6

Ergo: met dit paneel en de kleine omvormer is 5,5 kWh duurzame elektriciteit geproduceerd.

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd!

One thought on “ZPV demo paneel opgehaald

  1. Sirt

    Hoi Niels.

    Ik lees op je site dat je ook een Atag qsolar hebt en dat je overweegt daar een elektrisch element in te plaatsen. ik heb dezelfde interesse daar ik ook elektriciteit in overvloed heb en Gas steeds duurder wordt. Heb je al een passend element gevonden wat simpel in de boiler te plaatsen is ? ik ben zeer geïnteresseerd in je ervaringen hiermee.
    Verder lees ik dat ze de boiler van een aantal temperatuur opnemers hebt voorzien, ik heb nu alleen opnemers aan de leidingen vanaf de collectoren zitten maar ben eigenlijk van plan de sensors boven/midden/onder op de boiler te monteren. Hoe heb jij dat opgelost ? Heb je daarvoor de isolatie moeten verwijderen ?

    Mvg, Sirt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.