Provincie Limburg verstrekt weer nieuwe subsidie

Eerdaags moest ik tot mijn spijt mededelen dat de pot voor de zonnestroompanelen subsidie geheel leeg was. Maar, dankzij blogger Floris Mokveld werd ik getipt dat er vanaf 21 mei a.s. weer nieuwe mogelijkheden zijn. Dit keer uitgebreider qua toepassing (naast zonnestroompanelen, nu ook voor spouwmuurisolatie, HR++ beglazing en zonneboiler).

Voor zonnepanelen geldt dat er maximaal 1.000 Euro per woning verstrekt wordt, en per Watt-piek een bedrag van 80 eurocent beschikbaar is. Of: je zou ongeveer een systeem van 1.250 Watt-piek (inclusief omvormer, montagemateriaal, bekabeling) kunnen aanschaffen om break even te zijn. Nu is 80 eurocent vandaag de dag mooi begin, want dat komt aardig in de buurt van de kale zonnepaneel-prijs zoals je ze vaak op de groothandel tegenkomt.

Wacht echter niet te lang, want voor deze mogelijkheid is een budget van 1 miljoen euro beschikbaar gesteld!

Jammer is wel dat uitsluitend woning-bezitters hiervan profiteren (voor woningen die voor 1 januari 2008 gebouwd zijn), de huurders ontspringen deze mogelijkheid tot structurele kostenverlaging. Aan de huurders zou ik dan ook willen adviseren: spreek de verhuurder aan, gezamelijk en bepraat jullie wensen!

Bron: Watt mooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.