Nieuwe duurzame huishoudens in Gennep gespot

Tijdens een avondwandeling trof ik zojuist twee nieuwe projecten aan die gekozen hebben voor duurzame energie!

De eerste woning, vrijwel in de buurt van de rotonde nabij cafe ‘De Mouterd’ heeft een serie zonnestroompanelen geplaatst (of laten plaatsen). Ik gok op een setje van 18x 240Wp (4.320 Wp STC vermogen), gericht op het westen.

Nice! Kent iemand deze bewoners, of herken je jezelf? Laat even de details weten zoals merk/type panelen,  merk/type omvormer etcetera.

Het tweede huis verderop aan de Heijenseweg heeft tegen de muur (op het zuiden gericht) een serie vacuumbuizen (of heatpipes) geplaatst. Of deze uitsluitend voor warm tapwater ingezet worden, danwel ook voor centrale verwarming: dat is mij allemaal onbekend. Dus ook hier de oproep: herkent iemand zijn/haar woning? Laat even je verhaal los en deel de details met ons!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.