Het Ketelhuis gaat voor duurzaam

Vandaag een bezoek gebracht bij een buurtbewoner op het Pagepark in Gennep, ditmaal aan gelegen aan het Ketelhuis. In een gezellige gesprek onder genot van een drankje even nader kennis mogen maken met dit jonge gezin en hun eerste set zonnestroompanelen.

 

 

De inspiratie

Alles begon met de gedachte en ook wens om minder afhankelijk te gaan worden van prijsstijgingen van onder andere de energie. Daarom is het gezin al druk bezig om e.e.a. te optimaliseren of te ondervangen met oog op de toekomst.

Met de mogelijkheid om gebruik te maken van de LES (Limburgse Energie Subsidie) op zonnestroompanelen, grepen ze de kans en zijn aan de slag gegaan met de zonnestroompanelen. Na een 4-5 tal offertes aangevraagd te hebben, is uiteindelijk naar alle tevredenheid gekozen voor een lokale installateur, de gebroeders Kerkhoff uit Groesbeek, Reestraat. En met de maximale toewijzing van de LES, €1.000 per adres, viel de investering goed te doen.

De installateur heeft netjes de omvormer, een exemplaar van SMA Sunnyboy TL-reeks,

De SMA Sunnyboy omvormer

geplaatst inclusief een separate eindgroep voor de zonnepanelen en een AC-onderbreker in nabijheid van de omvormer zelf.

Op het dak zijn middels een enorme steiger de 8 Suntech STP250 panelen geplaatst in zuid-zuidoostelijke orientatie als ik Google Maps raadpleeg. Alles geklaard in een dag, en sinds 13 september in bedrijf gesteld. En met een huidig elektrisch jaarverbruik van ca. 3500kWh, zal door de zonnepanelen ongeveer de helft duurzaam worden opgewekt.

Familie Geerts: van harte gefeliciteerd met deze installatie! En dat er jaren van genoten zal worden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.