Storing…

Door het onweer of stroomuitval van zondag op maandag j.l. is mijn internetrouter overleden. En die is een essentiele schakel in mijn PV_monitoring opzet met de EMU S0-impuls monitor. Ergo: de EMU draait nog trouw, en heeft geen data verloren, alleen nu even nog niet (near) realtime statistieken van mijn zonnestroompanelen. Het is overigens het enige apparaat wat nu niets meer doet. Andere apparatuur zoals wekkerradio, audio-meubel, televisie, satelliet decoder: alles werkt nog steeds!

De FritzBox7390 gaat morgen met de (aangetekende) post retour en ik hoop in de daarop volgende week weer snel de situatie hersteld te hebben. Nu is het voor mij even behelpen met een oud stuk hardware wat ik nog had liggen. Nou ja. Goed genoeg om even een update te geven hierover 😉

3 thoughts on “Storing…

 1. Niels Thijssen

  Intussen de FritzBox7390 weer geconfigureerd voor (draadloos) internet. Nu nog wat fijn-afstellen voor de monitoring. Tot nu toe blijft de EMU S0 monitor gewoon doorgaan met registreren!

 2. Dirk Schaap

  In augustus met een klap onweer is mijn Fritzbox 7140 overleden. Toch een zwakke electro-magnetische afscherming van de volprezen Duitsers? Bij mijn nieuwe 7270 krijg ik de nummerherkenning niet aan de praat en krijg het idee dat de servicedesk het ook laat afweten.

 3. Niels Thijssen Post author

  Dirk, al mogelijk de meest recente firmware gebruikt? Ik moest naar de laatste versie upgraden voor ik uberhaupt interrnet via mijn provider Telfort kon selecteren.
  Geen idee of het onweer de oorzaak is, of gewoon defect, want verder in huis ben ik niets anders tegengekomen wat stuk is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.