Qsolar winter-setup

Intussen de Qsolar zonneboiler ook ingesteld op de ‘winter-setting’: normaliter gaat er pas gepompt worden bij een temperatuurverschil van 10 graden Celsius in het collector-circuit. Maar met de zwakkere zon, kortere dagen, is het wenselijk om elke Joule te vangen en dus vroegtijdig de pomp van het collector-circuit te laten draaien. Dus ik heb de delta-T regeling van 10 graden Celsius naar 5 graden Celsius geplaatst. Allemaal dankzij het installateurs-menu wat toegankelijk is met een aparte code die niet in de handleiding staat 🙂

2 thoughts on “Qsolar winter-setup

  1. bgvdiermen@telfort.nl

    Goedendag Niels,
    Zou je mij willen laten weten welk parameternummer dit is? Lijkt, mij ook een goed idee om de dT te verlagen naar 5C.Ik heb zelf een ZGC Q38SC200N met 2 collectoren. Heb ij nog meer “weetjes of dingen die niet in de instructies/handleidingen staan?
    vr grt. Berto van Diermen.

  2. Niels Thijssen Post author

    @Berto: de betreffende code ga ik niet openbaar maken, aangezien je er ook veel kwaad mee kan aanrichten (zoals hogere temperaturen bufferen). Daarbij is veel nog niet gedocumenteerd, met risico’s van dien. Sorry. Ik adviseer dan ook om de installateur evt. de aanpassing te laten doorvoeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.