Nieuwe installatie op/nabij het Perron gespot

perron-gennep-15dec2012 Inmiddels weer in de woonwijk (plan Pagepark) een nieuwe installatie van zonnestroompanelen gespot. En wel een bijzondere, aangezien deze tussen twee woningen geplaatst is, waardoor effectief zeer veel directe en indirecte instraling zwaar gehinderd gaat worden. Met als resultaat: lage opbrengsten tegen navenant (hoge) investering, en een zeer lange terugverdientijd. Ik ben benieuwd hoe of wat de beweegreden is (geweest) om juist daar de panelen te plaatsen, in plaats van op het dak, eventueel gesplitst in een oost en west opstelling. Wat heeft de leverancier/installateur geadviseerd? En als het advies is geweest van de leverancier/installateur, waarom niet verder gekeken naar oost/west opstelling? Want tussen deze twee woningen is voor beide woningen een garage ingebouwd. Dus ca. 6 meter tussen de woningen als afstand, met op het zuiden direct een etage met zolder er nog voor gebouwd. Een recept voor teleurstellende productie van een zonnestroom-systeem.

Helaas is de installatie niet echt goed zichtbaar, ik schat op ca 6-8 zonnestroompanelen. Ik hoop dat de bewoners wel hun produktie meten, want velen met mij vrezen dat dit systeem zwaar achter gaat blijven in de produktie…

One thought on “Nieuwe installatie op/nabij het Perron gespot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.