Deuren en tocht-preventie

deurpost-tuin

In geel omcirkeld de stel-punten waarmee de deur beter aansluit op de tochtrubbers.

De tuindeur was al van de winter een doorn in het oog: met wind op deze tuindeur voelde je gewoon de tocht. Niet bevorderlijk voor je gevoel/comfort, en zeker niet voor het energieverbruik. Maar ondanks dat de rubbers er goed uitzien, blijken deze niet mooi af te sluiten. Dus op zoek naar oplossing. Misschien nieuwe (dikkere) rubbers als tochtstrip monteren? De oplossing was eenvoudiger dan ik dacht: het slot in de deur kan ik verstellen. Afhankelijk hoe je deze afstelt, kun je de deur makkelijker/minder makkelijker in het slot trekken. En laat het bouwbedrijf nu gewoon op zijn losse stand afmonteren, want ‘dat sluit zo makkelijk’…

Ik heb dus een imbus-sleutel gebruikt (4 mm), en kon daarmee de concentrische schroeven verstellen. Nu moet je de deur iets nadrukkelijker dicht trekken, maar: dan zit deze ook zo dicht dat de tochtrubbers mooi afsluiten en er geen zucht wind er door geduwd kan worden!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.