EMU monitor ingebouwd in meterkast

Het heeft bijna een jaar geduurd, maar voorlopig is het dan opgelost: de EMU 9-kanaals S0-monitor/logger is nu ingebouwd in de meterkast.

De EMU-monitor is achter de frontplaat aangesloten op het lichtnet (groep) van 230V, en via een UTP kabel aan het ADSL-modem gekoppeld. Intern zijn met behulp van CAT5 UTP kabels de pulsen afgetapt van de 3 kWh-meters. Ook de 2Gb microSD-kaart zit achter de behuizing weggewerkt.

De beide Hager Vision meterkasten zijn met een 2-tal koppelstukken aan elkaar gemonteerd. Later wil ik nog een extra alamat (aardlekautomaat) met een fornuis groep (2x 16 Ampère of 2x 20 Ampère) in plaatsen.

Ik heb vooraf een foto gemaakt van de kleurcoderingen, en hier bij montage nauwkeurig aandacht aan geschonken. Als het goed is zal zondag 16 juni bij zonsopkomst de monitor weer gaan meten, en zijn de resultaten (near) realtime op mijn website te bewonderen. In elk geval na inschakelen vond ik via mijn netwerk al snel verbinding met de EMU monitor, en ook de NTP-tijdserver werd vlot gevonden. So far, so good!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.