EMU S0-monitor en SMART-ME.COM

emu_picture_so_loggerOp tip van een kennis uit Amsterdam, heb ik de EMU S0-monitor nu eveneens gekoppeld aan de website ‘SMART-ME.COM

Deze website is een smart-metering webplatform waar je met o.a. de EMU S0-monitor via SML-berichtverkeer (SML=Smart Metering Language) een informatiestroom kan aanbieden. Hier worden wederom grafieken van gemaakt, die je kan raadplegen.

Ik maak gebruik van de gratis versie, die voldoende is voor elektriciteit, gas, water en temperatuur. Beperking tot de betaalde versie (de ‘Professional’ ) zit in de rapportages. Doch voor de 3 PV-systemen die ik momenteel daarmee doorstuur, is e.e.a. toereikend. Sterker nog, ik ga kijken wat deze portal eventueel voor mij kan betekenen ๐Ÿ™‚

Configuratie van de EMU voor communicatie naar SMART-ME.COM is eenvoudig:

 1. Registreer een account op SMART-ME.COM
 2. Open in een webbrowser de EMU configuratie-pagina;
 3. Open de tab-blad ‘ Configuration’ op de EMU
 4. Kies rubriek ‘FTP’
 5. Voer in : Upload FTP data: YES
 6. Voer in: Upload interval: 5 minutes
 7. Voer in: Upload type: SML file
 8. Voer in: Server: smart-me.com
 9. Voer in: Path: /
 10. Voer je gebruikersgegevens in (username & password)

En dat is alles: nu volgt automatisch de upload naar Smart ME.com en komen de grafieken vanzelf naar voren. Delen (en/of vergeljken) met derden is niet mogelijk vanaf smart-me.com

Let wel: voor zover bekend werkt dit in ย elk geval op de EMU S0-monitor met minstens firmware 2.3 hierop geplaatst.

4 thoughts on “EMU S0-monitor en SMART-ME.COM

 1. Bart N.

  Interessant nieuwe speler op de ‘metering’-markt. Je artikel wees me weer in de richting van zo’n EMU S0-monitor, maar dat niet echt een consumer device, toch? Prijs en beschikbaarheid is moeilijk te vinden. Of kijk ik niet goed?

 2. Niels Thijssen Post author

  Je kan in Nederland de EMU S0 monitor duur kopen, of importeren via emuag.ch. (danwel meebrengen met je vakantie (wintersport? ๐Ÿ˜‰ )
  Service/aftersales is uitstekend te noemen alsmede stabiliteit.

 3. Pingback: [Renewable Energy Now!] Smart metering site 'Smart-me.com' | Renewable Energy: NOW!

 4. Niels Thijssen Post author

  Met ingang van vandaag 26 april heb ik het account bij smart-me.com beeindigd. Leuk om de FTP overdracht te testen, maar ik heb er verder weinig profijt van gehad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.