april 2009: terugblik van de zonne-productie

Nog een paar uurtjes en dan worden de statistieken weer vastgelegd voor de maand april 2009. Helaas is deze laatste dag (en ook Koninginnedag) ondanks de zon, toch gehuld in een duisternis. Een man is in Apeldoorn met auto door het publiek gereden, in een poging om richting de bus van de Koninklijke Familie te geraken en mogelijk schade te berokkenen. Helaas is door deze vreselijke actie wel een fiks aantal onschuldige omstanders geraakt, met als resultaat enkele tientallen (zwaar)gewonden, en enkele doden.

Mijn condoleances aan de nabestaanden via deze digitale weg!

De maandopbrengst voor april 2009

Zoals het KNMI al aangaf, en we zelf allemaal gemerkt hebben in Nederland: een heerlijk zonnige maand. Goed om de natuur flink een start te geven, zodat alles nu volop in groei schiet. Zelfs vlinders zijn nu hier al reeds gespot 🙂

Voor de opbrengst van mijn installatie is deze maand dus zeer goed te noemen: in totaal is er 215,96 kWh gegenereerd (genormeerd : 126,27 kWh/kWp).

april2009pv1

En hierboven dan voor April de opbrengsten met onderling vergelijk:

Berkampsolar = locatie Overloon

flachlander = locatie Leiden

herbergier = locatie Apeldoorn

JeroenH = locatie Hilversum

volcane = locatie Alkmaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.