CDA Bergen L. vergeet herbruikbaarheid PV

Via een lokaal media (gezien.nl) werd ik geattendeerd op CDA Bergen L. en VVD aldaar. De VVD had in deze gemeente sportclubs met eigen gebouwen benaderd om hen te stimuleren tot aanschaf en plaatsing van zonnestroompanelen. Daardoor worden de energiekosten verlaagd (zolang het salderen mogelijk is in Nederland). De gemeente zou hen willen faciliteren middels leningen met lage rente.

Nobel plan, ook volgens CDA Bergen. Echter CDA is er fel op tegen, want ‘de energiemarkt is volop in beweging’, en ‘in Duitsland is door overheidssteun fors geinvesteerd in duurzame energie’. Welnu, dames en heren politici, de goedkope energie is puur het overschot van fossiel gestookte bronnen die in Duitsland weggedrukt worden omdat er geen interesse is in ‘vuile’energie. Mede door het vooruistrevende resultaat wat door Hermann Scheer is geinitieerd en in de wetgeving is geborgd. Daarin staat expliciet dat duurzame energie niet voor export naar buitenland in aanmerking komt….

En de nederlandse prijsontwikkeling is meer en meer de oorzaak van de door de nederlandse staat opgelegde heffingen/accijnzen!

Tenslotte uit men (CDA Bergen L.) “gebruikte zonnepanelen kunnen nu nog niet gerecycled worden’. Welnu, een blunder van formaat, want al jaren is een wereldwijde organisatie aanwezig, met een distributie/inzamelpunt in Deurne, in persoon/bedrijf van Oskomera Solar Power Solutions.

Dus heren en dames lokale bestuurders… a.u.b. eerst goed onderzoeken wat uw bezwaren zijn, voor ze door u geuit worden! Regeren op gevoelens is not done!

Bron: gezien.nl (http://www.land-van-cuijk.gezien.nl/politiek/cda-bergengeen-zonnepanelen-plaats-van-subsidies.html)

http://www.pvcycle.org

 

One thought on “CDA Bergen L. vergeet herbruikbaarheid PV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.