Homebox brievenbus geinstalleerd

Homebox thermisch verloop
HomeBox isolatie bij temperaturen 18 graden Celsius (binnen) en 0 graden Celsius buiten

Sinds 2015 heb ik de voordeur aangepakt, en de standaard (lichtmetalen) brievenbus uitgebreid met de Ecoflap. De Ecoflap verving de haren ‘borstel’  zoals iedereen daarmee wel bekend is.

Echter, in de loop der tijd komen ook nieuwe inzichten en produkten naar voren, en mijn oog viel op de HomeBox.

De HomeBox is een accessoire voor de brievenbus waar aan beide zijden de kleppen voorzien zijn van een lichte veer. Daarnaast is een van de kleppen ook nog eens extra voorzien van een extra dikke klep die helemaal de ruimte in de voordeur opvult met stilstaande lucht.

Gevolg is een verbeterde isolatie van je woning op gebied van warmte en geluid. Een ingenieursbureau uit Mook, Peutz, heeft hier nader onderzoek en metingen naar gedaan en bevestigd in een uitgebreid rapport.

Lees verder over de installatie ervan..

De installatie

Allereerst heb ik de Ecoflap en de oude (standaard) brievenbusklep verwijderd. Dit ging verrassend eenvoudig. Waar ik meer zorg aan besteed heb is het verwijderen van de siliconen kit aan de binnenzijde. Maar al met al ging dat aardig en kon zeer veel siliconenkit zo van de deur geplukt worden.

De HomeBox is verpakt in een kartonnen doos, met op 1 zijde een sjabloon/mal geprint. Die heb ik dus uitgeknipt en gepositioneerd op de brievengleuf. Wat blijkt, de 2 schroeven en schroefgaten van de HomeBox zijn smalle en komen zeer strak aan de rand van de brievengleuf.

Nu kun je een paar opties afwegen:

  1. je lijmt een stuk hout ter versteviging er in, en je boort met 11 mm boor scherp aan de rand de gaten.
  2. je gebruikt een dremel met een frees erop en slijpt zo het hout weg zodat de Homebox geplaatst kan worden.

Ik koos voor optie 2. Met wat geduld en herhaald passen en meten (2 keer meten, 1 keer snijden 😉 ) kon ik de Homebox aan beide zijden geplaatst krijgen. Tip/verbeterpunt voor HomeBox: graag courante afmetingen trachten door te voeren zodat bestaande montagepunten hergebruikt kunnen worden 🙂

Er worden 3 lengte kruiskopschroeven meegeleverd. Uiteindelijk heb ik de langste 2 schroeven gekozen om de HomeBox straks tegen de deur geschroefd te krijgen. Vast is vast is het credo, dus alles met beleid.

Daarna kunnen beide helften van de HomeBox geplaatst worden, waarbij de beide kunststof schachten in elkaar schuiven. Vervolgens de schroeven vast zetten en klaar!

Zijn er nog alternatieven? Als ik kijk van de standaard brieven bus, is het meest optimale (in oog van energiebesparing/geluiddemping) gewoon een voordeur zonder brievenbus (en een aparte brievenbus buiten de woning). Maar ik heb nog geen andere oplossingen gelijk aan deze uitvoering van HomeBox gespot, dus… laat ik hier maar de komende jaren vrede mee hebben: isolatie is weer wat verbeterd, geluiddemping is ook verbeterd, en de post komt toch nog op de mat binnen.

Intussen heb ik wel op MinderGas.nl weer een notitie geplaatst, om te zien wat op langere termijn het gasverbruik (kan) worden beïnvloed. Ik ben benieuwd, want als er naast gasbesparing (en dus minder energieverlies door betere isolatie) ook geluidsdemping gerealiseerd kan worden, dan is het alleen maar een dikkere glimlach op het gezicht 🙂

Nadere informatie

Ikzelf heb deze Homebox zelf aangeschaft zonder commerciële  bijbedoelingen/gunsten, en deel simpelweg mijn ervaringen met jullie.

De Homebox die ik besteld heb is de uitvoering in RAL 7047 (grijs), maar ook creme en wit zijn voorhanden. Net wat je wilt. De bestelling is via de website www.hmbx.nl geplaatst, en levering was vlot te noemen (ca 1 week levertijd, zo rondom de drukke december maand en Corona/COVID19 maatregelen gewoon goed te noemen). Prijs hiervan is EUR 150 exclusief EUR 7,95 verzendkosten.

Eén gedachte over & ldquo; Homebox brievenbus geinstalleerd & rdquo;

  • Vergeet na afloop tevens niet een Nee/Nee sticker te plaatsen om ongewenst/ongeadresseerde post buiten de deur te houden. Gratis af te halen bij het gemeentehuis, of voor enkele euro’s te bestellen via internet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.